Hva slags kurs er dette?

På Fagerlia har vi i flere år arbeidet med å utvikle matematikkundervisningsmodeller for elever som ønsker å lære mere enn normalt. Mange elever har gitt tilbakemelding om at dette har vært inspirerende og interessant. Denne typen undervisning gir et veldig godt grunnlag for videre studier på universitetsnivå, og mange av elevene våre har også oppnått ekstremt gode resultater i ulike fagkonkurranser som Abelkonkurransen, Fysikkolympiaden, og Unge Forskere.

Nå ønsker vi å lage digitale kurs som så langt som mulig tilsvarer den undervisning som blir gitt i klasserommet. Et første steg (i 2020) er å legge ut oppgaver og teorisammendrag for kurset Matematikk 1T, men vi håper på å forbedre disse nettsidene gradvis, med teorisammendrag for Matematikk R1/R2/X, med kurs rettet med Abelkonkurransen og Fysikkolympiaden, og eventuelt også med videoforelesninger.

Målet er at du som er elev helt fra begynnelsen skal lære hvordan man tenke som matematikkforsker, ved hjelp av begreper som representasjoner, maskiner, analogier, og ulike strategier for beregning, bevisføring og problemløsning. Da vil du forhåpentligvis oppdage at matematikk er et kreativt og ufattelig vakkert landskap som du kan utforske, alene og sammen med andre.

Leave a Reply