Om SOPHUS

SOPHUS er et samlingspunkt for unge i Ålesund og omegn med interesse for fysikk og matematikk. Vi er elever, lærere, forskere og studenter. Aktivitetene våre drives i hovedsak på Fagerlia videregående skole, men uansett hvilken skole du går på er du velkommen til å bli med på samlinger og prosjekter! Hvis du er ungdomsskoleelev kan du f.eks. bli med på fordypningsmatematikk der vi har timer tirsdager og torsdager gjennom hele skoleåret.

Vår visjon er å være det beste læringsmiljøet i Europa for matematikk og fysikk. I 2019 tok våre elever blant annet 3 av de 5 beste plasseringene i Fysikk-OL, 2 av 6 plasser på det norske Matematikk-OL-laget, og første pris i Unge Forskere Danmark (Internasjonal klasse). Våre elever har også vært best i Europa i Konkurransen Unge Forskere (EUCYS 2017), deltatt på European Space Camp, publisert egen forskning i Springer Lecture Notes in Artificial Intelligence, holdt foredrag på internasjonale forskerkonferanser, og gått videre til studier på Berkeley og Cambridge.

Hovedmålet vårt er allikevel ikke fremgang i diverse konkurranser, men å skape et inkluderende og positivt miljø der vi sammen kan utforske de ufattelig vakre strukturene og de uløste mysteriene vi finner både innenfor matematikk og fysikk.

Velkommen til å joine SOPHUS, og ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på!